Хакатон “Нові ІТ-рішення для працевлаштування молоді”

ВМГО “Молодіжний центр працевлаштування” спільно із Міністерством молоді та спорту України 30 червня-01 липня у місті Вінниця проводить хакатон: “Нові ІТ-рішення для працевлаштування молоді”. Для якісної організації запрошуються до співпраці ІТ компанії,  громадські організації, вищі навчальні заклади та всі, хто працює із молоддю у напрямку працевлаштування.

15 червня 2018 року в межах даної тематики будуть анонсовані задачі, які команди мають вирішувати протягом 2-х тижнів дистанційно. І потім представити свої рішення 30 червня-1 липня 2018 року у місті Вінниці, куди будуть вони запрошені. І 2 дні працюватимуть у супроводі менторів, щоб показати найкращий прототип і перемогти. Команди мають складатись від 3 до 4 чол. Якщо команда має свою ідею для реалізації, вона може її узгодити із оргкомітетом і працювати над нею.

Основне завдання Хакатону у інтенсивному форматі, використовуючи командне програмування, розробити нові креативні ідеї та їх прототипи, втілення яких сприятиме працевлаштуванню, створенню нових робочих місць та самозайнятості молоді.

Хакатон (англ. hackathon) — захід, під час якого різні спеціалісти в галузі розробки програмного забезпечення інтенсивно і згуртовано разом працюють над розв'язанням якоїсь проблеми, або створенням нового додатку чи сервісу. Зазвичай хакатони тривають від одного дня до тижня. Деякі хакатони призначені для освітніх або соціальних цілей, але часто задачею хакатона є створення повноцінного програмного забезпечення.

Термін з'явився 1999 року. Його незалежно стали вживати розробники OpenBSD та Sun Microsystems. Розробники OpenBSD вперше використали цей термін для позначення зустрічі, яка присвячувалась криптографії в Калгарі (Канада) 4 червня 1999 року. На неї приїхало 10 розробників для написання програм, які б не підпадали під жорсткі експортні обмеження, що встановлені США на криптографічне програмне забезпечення.

Sun використала назву «the Hackathon» під час конференції JavaOne, яка проходила з 15 по 19 червня 1999 року; John Gage запропонував написати програму на мові програмування Java для нового Palm V, який би використовувала ІЧ порт для зв'язку з іншими користувачами Palm.

Починаючи із середини 2000-х років хакатони стали більш поширеними і розглядалися компаніями та інвесторами як спосіб швидкої розробки нових програминих технологій або областей інвестування. Деякі відомі компанії були створені на хакатонах, наприклад GroupMe, які з'явилаяся на хакатоні конференції TechCrunch Disrupt 2010; 2011-го вона була куплена компанією Skype за 85 млн. доларів.

Е. Казначеєва виділяє наступні основні цілі хакатонів:

  • Зацікавити якомога більше людей в розробці власних рішень.

  • Надати можливість розробникам-початківцям і експертам поспілкуватися один з одним.

  • Популяризація розробки.

 

Дізнатись більше можна за посиланням: https://profitday.info/upcomingevents?id=180

Реєстрація команд учасників на сайті: https://yeps.intita.com/

конт. тел. 067-431-74-24


 

Опубліковано

8.05.2018