Успіх ІТ-Академії

Практично 100% працевлаштованих за спеціальністю випускників — чому Вінницька ІТ-Академія має такий успіх? Чому наші випускники настільки добре відповідають вимогам провідних ІТ-компаній?

Звісно, цей успіх має багато складових. Однією з них  є “основа основ”, загальна концепція Академії, підхід до навчання наших студентів. В чому вона полягає? Чим особлива навчальна програма Вінницької ІТ-Академії? Давайте розглянемо, які погляди формують нашу концепцію навчання програмуванню.

 

Спочатку навчити програмувати “в принципі”,

а тільки потім — сучасних технологій розробки

Зараз не злічити курсів, які вивчають якусь одну мову програмування “з нуля”. Роки досвіду у навчанні програмістів дозволяють нам впевнено заявляти: такий підхід не є ефективним. Далеко не всі мови програмування підходять на роль першої мови. Деякі мови програмування, як, приміром, Python, мають чудовий інструментарій для вирішення завдань, але зовсім не підходять для навчання програмуванню, оскільки вони використовують досить високі рівні абстракції. Це ніби навчати множенню людину, яка не знає додавання. Можна навчити правильно множити, але людина не буде розуміти суті того, що робить. Тому для найкращих результатів потрібно починати вивчати програмування із низькорівневих мов. В ІТ-Академії навчання починається із вивчення мови C (читається: Сі). Ця мова не тільки тримається на високих позиціях у рейтингах мов програмування, але й чудово підходить в якості першої мови програмування. В процесі вивчення С студенти розбирають основні алгоритми і отримують неоціненну базу знань, яка в подальшому допомагає засвоїти практично будь-яку мову програмування.

 

Спробувати багато — зупинитись на одному

Більшості курсів з програмування притаманна одна спільна риса: перед початком навчання людина має чітко визначитися, яку мову програмування вона хоче вивчати. І вже в процесі часто виявляється, що вибрана мова/технологія не настільки подобається (або не дуже добре дається) студентові. Що робити далі — міняти мову вивчення, знову робити крок у невідоме?

Ми вважаємо, що для того, щоб максимально об’єктивно вирішити, яку мову вивчати, потрібно спробувати попрацювати з декількома найпопулярнішими мовами програмування. Саме тому після вивчення С наші викладачі паралельно знайомлять студентів із Java, C#, JavaScript та PHP, а також навчають основам роботи з HTML5 і CSS3. Тільки після ознайомлення з цими мовами студенти роблять вибір на користь однієї з них, вдосконалюючи надалі свої знання та вміння у вибраній області.

 

Гнучка програма викладання. Навчаємо тільки найактуальнішого

Змінити програму викладання у вищому навчальному закладі — це ціла пригода і тривалий процес (дуже м’яко кажучи). Але в ІТ-сфері все змінюється настільки швидко, що чекати на затвердження та впровадження нової програми просто немає часу! В ІТ-Академії програма вивчення може змінюватися в ході навчання, як тільки викладачі побачать в цьому потребу. Це дає можливість не зациклюватися на тому, що вже не є актуальним, і спрямувати всі зусилля на отримання найбільш затребуваних на ринку вмінь та навичок.

 

Реальні проекти або що написати в резюме?

Що викликає найбільше невпевненості у новачків-програмістів перед першою співбесідою? Як правило, це відсутність досвіду програмування в реальних умовах. Додати впевненості випускникові курсів може тільки одне — участь у справжніх, реальних проектах з реальними задачами. Саме такі проекти ми пропонуємо нашим студентам в якості курсових та дипломних робіт. В результаті випускники після закінчення Академії мають “портфоліо” — участь у 2-3 робочих проектах, що є дуже вагомим плюсом при проходженні перших співбесід в ІТ-компаніях.

 

Індивідуальний підхід до студента, review успіхів, цілей та досягнень

Незважаючи на те, що навчання в ІТ-Академії проводиться в групах, індивідуальний підхід до кожного — це наш принцип. Студенти під час навчання проходять декілька тестувань та іспитів. Але тестування призначене не для того, щоб поставити оцінку, а щоб порівняти досягнення окремого студента з його попередніми результатами. Таким чином, студенти порівнюються не між собою, а із самими собою. Це дозволяє оцінити свій прогрес, побачити власні прогалини в знаннях та скоректувати їх при потребі, а також позитивно впливає на мотивацію до навчання.

 

Англійська мова — must have!

Чи правда, що всі програмісти чудово володіють англійською? Хотілося б, щоб це було так )) Але насправді в компаніях працюють розробники і з досить низьким рівнем знань англійської. Статистика показує, що таких програмістів менш охоче беруть на роботу, і зарплатня в них відчутно нижча, ніж в спеціаліста з аналогічним рівнем вмінь та навичок, але кращою англійською. Тому ми намагаємось зробити наших випускників максимально конкурентноздатними і приділяємо багато часу для вивчення англійської мови. Більше того, всі заняття з англійської мають ІТ-тематику. На уроках розглядаються реальні ситуації, які є частиною роботи в компанії, такі як: спілкування з клієнтом, опис проекту, робота в команді, презентація компанії чи стартапу тощо. Це не тільки сприяє вивченню мови, а й надає реальне розуміння того, що відбувається в професійній сфері. В кінці і також після навчання студенти відвідують розмовний клуб при Академії і значно покращують свої вміння вільно висловлювати думки англійською.

-----------

Для того, щоб втілити в життя будь-яку, навіть найгеніальнішу, ідею, потрібні люди, які вірять в неї і працюють на її реалізацію. Саме тому ми так високо цінуємо наших викладачів. Це програмісти — хороші практики, які люблять свою справу і намагаються передати студентам не тільки знання та навички, але й пристрасть до вирішення програмістських задач. Саме їхніми зусиллями наша концепція реально працює, а не залишається формальністю.

Але основний фактор успіху — мотивація наших студентів, які, незважаючи на безліч труднощів та перепон, не покидають вчитись та самовдосконалюватися. ІТ-Академія - це середовище, яке спонукає студентів не зупиняються на досягнутому, не здаватися на півшляху до мети. Якщо Ви відчуваєте в собі наполегливість, бажання рухатися до своїх життєвих цілей і постійно самовдосконалюватись і маєте великий інтерес до сучасних технологій — приходьте до Вінницької ІТ-Академії! Програмуйте своє майбутнє!

 

Вінницька ІТ-Академія

ita.in.ua

тел. 067 431 19 21

Опубліковано

7.06.2017