Опануй мистецтво веб-дизайну з ІТ-Академією!

Якщо ви тут, напевно, ви хочете освоїти веб-дизайн та стати крутим спеціалістом? В одній з попередніх статей студенти ІТ-Академії розповіли про свої враження та досягнення — очевидно, що вони в захваті від навчання та створення проектів! Викладачі створили всі умови, довго працювали над навчальною програмою та по максимуму передають свій досвід нашим студентам по сьогодні!

То які ж основні принципи навчання веб-дизайну? Можливо, це певний секрет успіху? Давайте поговоримо про концепцію та підхід до навчання з викладачем веб-дизайну ІТ-Академії Володимиром Чубатюком.


DSC03720.JPG

Я не тільки веб-дизайнер, а й веб-майстер. Є сайти які я “підняв” з нуля. Тобто знаю ВЕСЬ процес виготовлення сайту: від купівлі домену та налаштування самотужки хостингу, до написання СЕО статей, просування його в пошуковиках, налаштування Google AdWords  і до комунікації з реальними відвідувачами. В своїй викладацькій роботі роблю наголос на практичні знання, які будуть використані в самій роботі. Тобто студентам даються тільки ті знання, які їм потрібні для роботи. Нічого зайвого.

Зате далі, під час курсових робіт, ми вчимося аналізувати чужі і свої роботи, знаходити в них плюси і мінуси. І, що я вважаю за головне, на кожному занятті я ділюсь своїми знаннями, які отримав з практичного досвіду роботи як в великих командах, так і будучи фрілансером. Ті знання, звичайно, можна погуглити і десь знайти, але, для того щоб гуглити, треба знати що саме шукати. Я віддаю ці крупинки на кожному занятті, і коли їх зрозуміють студенти — я буду впевнений що кожен наш випускник буде на висоті.

Я і сам постійно навчаюсь, адже в нашій галузі все змінюється досить швидко і не можна дозволити собі пасти задніх”

Отже практика, самокритика та аналіз своїх робіт — це 3 основних принципи, яким надає перевагу наш провідний викладач веб-дизайну.

 

В’ячеслав Кувшинов - молодий, енергійний та креативний веб-дизайнер ІТ-Академії:

 

Думаю, в преподавании веб-дизайна самое важное — объяснить студентам, для чего веб-дизайн существует. Необходимо донести мысль, что все сайты делаются для обычных пользователей. И что сайт должен доносить до пользователя информацию максимально удобным для него образом. А также побудить пользователя совершить действие (купить товар, оставить e-mail, подписаться и т. д.)

Еще важно привить чувство вкуса и дать необходимые теоретические и практические навыки.

lYsggBlVUac.jpg

Считаю, что лучшим вариантом для улучшения вкуса является просмотр других профессиональных дизайнов и критическое сравнение их со своими.

При изучении фотошопа, основного инструмента для создания дизайна сайтов, нужно показывать приемы, необходимые для прорисовки элементов сайта. Рисовать вместе со студентами части сайтов, например карточку товара, для получения ими опыта.

Во время практических занятий показывать теорию на примере.

Важно научить студентов работать со шрифтами, совмещать их и подбирать шрифты под разные проекты.

Нужно научить создавать удобные для пользователей сайты, запоминающиеся логотипы, крутой фирменный стиль и т. д.”

 

Чудово, що В’ячеслав навчає наших студентів зручному та одночасно стильному та оригінальному дизайну, який буде відповідати всім сучасним вимогам!

 

Важлива частина навчання веб-дизайну - це розуміння основ верстки сайтів (HTML + CSS). Для чого дизайнеру розумітись в веб-програмуванні? Тому що дизайнер має знати не тільки те, чого хоче користувач,  а й на що спроможний програміст, який далі буде працювати над дизайном, тобто робити його “робочим”.

Про викладання цих технологій нам розкаже нижче викладач Євгеній Долгій:

 

“​Я вважаю, що найважливіше в вивченні веб- програмування (html, css,​ javascript) є знання інструментів і засобів реалізації поставлених перед студентом задач, вміння підібрати оптимальний набір команд для кожного конкретного випадку та ніколи не зупинятись на досягнутому!

IMG_4456.JPG

На заняттях намагаюсь на реальних прикладах реалізації певної задачі продемонструвати переваги та недоліки тих чи інших варіантів її вирішення.

В будь-якому випадку студенти IT-Академії навчаються в нас з метою подальшого працевлаштування у динамічній та доволі широкій сфері IT-технологій, тому найважливіше - навчити студента практично застосовувати здобуті навички та знання.”

   Отже, постійне практичне використання засобів та інструментів - запорука успіху!

 

Англійська мова —  важливий аспект при працевлаштуванні в ІТ-компанію. Це необхідно при роботі з технологіями, для веб-дизайнерів тим паче.

Про це нам розкаже одна з викладачок англійської мови Віталія Арсенюк:


DSC04393.jpg

“В наш час професія веб-дизайнера користується величезним попитом та загальним визнанням. Останнім часом ІТ-індустрія дуже швидко розвивається, щодня з’являються нові технології та нове програмне забезпечення і, звичайно, є потреба у швидкому опрацюванні великої кількості матеріалу. І тут без знання англійської не обійтись, оскільки  вся  нова інформація, документація, книги, усе актуальне та найсвіжіше, зазвичай, англійською мовою. Цілком зрозуміло, що цінність (і в грошовому вимірі теж) працівника, який володіє англійською, зростає у рази.

Наші студенти – майбутні веб-дизайнери —  це усвідомлюють та з задоволенням відвідують заняття з англійської мови, де вони мають змогу вивчати і граматику, і професійну лексику, і розвивати навички спілкування та аудіювання.

Курс «Англійська для веб-дизайнерів» розрахований на 9 місяців і складається з двох  частин: General English (Загальний курс англійської) та English for web designers (Англійська для веб-дизайнерів - цей модуль іде синхронно із темами, які вивчаються на заняттях з веб-дизайну, що робить курс цікавішим і динамічнішим). Заняття проходять 2 рази на тиждень. За допомогою цікавих ігор, карток, презентацій, захоплюючих рольових ситуацій та дебатів студенти вчаться комунікувати із замовником, використовувати професійну термінологію, вирішувати конфліктні ситуації та просто спілкуватись англійською. Це дасть їм у майбутньому впевненість у своїх силах та можливість тримати руку на пульсі актуальних змін у веб-дизайні.  

Курс також передбачає щомісячні тести для перевірки засвоєного матеріалу та регулярне виконання домашніх завдань. У поєднанні, все це сприяє успішному завершенню навчання і  відкриває перед нашими студентами нові можливості кар’єрного зросту. Отож, приєднуйтесь до нас і вивчайте англійську та веб-дизайн з нами! Бо ця професія цікава, сучасна і перспективна!”

 

Якщо ви творча, цілеспрямована людина, яка має мрію - не вагайтесь і перед вами відкриється горизонт можливостей та нове життя з новою професією!

Запрошуємо на навчання!

 

Вінницька ІТ-Академія

тел. 067-431-19-2

http://ita.in.ua

Опубліковано

7.06.2017